Тренировката ще започне с излъчване гласово съобщение: Внимание! Внимание! Внимание! Извършва

...
Тренировката ще започне с излъчване гласово съобщение: Внимание! Внимание! Внимание! Извършва
Коментари Харесай

Тестват сирените в Русе на 3 октомври

Тренировката ще стартира с лъчение гласово известие: „ Внимание! Внимание! Внимание! Извършва се техническа инспекция “

На 3-и октомври (понеделник) от 11:00 часа на територията на област Русе ще се организира тест на техническото положение на Националната система за ранно предизвестие и обявяване на популацията. Учението ще бъде координирано от регионалния шеф Анатоли Станев.

По време на тренировката ще бъдат излъчени националните сигнали за паника и завършек на паниката. Те ще бъдат придружени от гласова информация.

Самата подготовка ще стартира с лъчение на авансово записано гласово известие: „ Внимание! Внимание! Внимание! Извършва се техническа инспекция “. След това на жителите ще бъде обявено онлайн, че ще чуят националния сигнал за паника. За интервал от две минути ще прозвучи акустичен звуков сигнал, като в следствие поетапно ще бъде разгласен краят на паниката, както и приключването на техническата инспекция.

Освен в Русенско, пробата на сирените ще се организира и на територията на градовете Бургас, Варна, Кърджали, Монтана, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Смолян, София, Враца, Стара Загора, Гълъбово, Царево, Ахтопол, с. Лозенец, Шабла и обитаемоте места в 30-километровата зона към АЕЦ „ Козлодуй “.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР